Елтън Джон спечели дело за клеветническа статия срещу него, съпруга и кучето им

Сър Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш приеха „значително обезщетение“ заради статия, отпечатана на първа страница на жълтия вестник „Sun“, в която се твърди, че кучето им обезобразило момиченце „в стил Фреди Крюгър“. Журналистическата фантасмагория била препечатана от още няколко таблоида, включително „Evening Standard“ и „Mail Online“.

Елтън Джон със съпруга и децата си по време на филмова премиера.

Двойката заведе дело срещу News Group Newspapers, определяйки материала като „лъжлив и сериозно клеветнически“, съобщи ВВС. Статията със заглавие „Кучето на Елтън причини това на момичето ми“ твърди, че шпаньола на двойката нахапал 5-годишното дете в дома им в Беркшир през февруари 2016. Момиченцето било „обект на сериозна атака“, но съпрузите „не направили никакъв опит да разберат какво е състоянието му“, се твърди още в материала.

 
L’N’Q: House & Disco
 

В действителност, Джон и Фърниш няколко пъти отправили запитвания относно здравето на детето и всеки път им било отговярено, че то се чувства чудесно.

Вестникът призна, че твърденията в материала са лъжливи и клеветнически. Той ще публикува извинение, ще покрие всички разноски по делото и ще изплати на двойката обезщетение.