Онлайн викторина за куиър историята и културата на 15 май

Физическото дистанциране не трябва да се превръща в социално отдалечаване. В момент като този поддържането на силна и сплотена общност е по-важно отвсякога. Да сме физически изолирани изисква да сме по-близо и като общност, и като хора.

Затова ви каним да се присъедините към нашата онлайн куиър викторина Queer Online Trivia, за да се разсеем от лошите новини през последните месеци, но и да разберем повече за фактите, събитията и хората, които правят куиър историята и културата.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Викторината се организира от GLAS Foundation с медийното партньорство на PROUD.bg, като с нея искаме да отбележим не само края на карантината, но и IDAHOT – Международният ден срещу хомофобията, трансфобията и бифобията. Интерактивното събитие ще се проведе онлайн на 15 май (петък), от 19:00 ч., а негов домакин ше бъде фабюлозната драг кралица Katherine Bardak Divastation.

Участниците ще бъдат разделени на отбори, които ще се състезават в няколко поредни кръга. Отборите ще бъдат сформирани в началото на играта, в зависимост от броя на участниците, но ако желаете, можете да създадете свой собствен отбор предварително.

Следете страницата на GLAS Foundation във Facebook през следващите дни за линк към викторината.

Събитието е безплатно.