Ариана ДеБоуз с историческа победа на наградите „Оскар“

 
EXE Banner
 

Исторически момент за Ариана ДеБоуз на тазгодишните награди „Оскар“ след като тя стана първата куиър цветнокожа жена, носителка на статуетката. ДеБоуз спечели първия си „Оскар“ за поддържащата роля на Анита в режисирания от Стивън Спилбърг римейк на великия мюзикъл „Уестсайдска история„. Освен невероятната актьорска игра във филма актрисата изглеждаше зашеметяващо в нестандартен аленочервен хибриден костюм на Valentino, когато се качи на сцената, за да приеме наградата, прегръщайки водещите H.E.R. и Даниел Калуя.

Актрисата, която е част и гордо застава зад афро-латиноамериканската и ЛГБТ+ общността, заяви, че наградата й показва, че „тук наистина има място за нас“ – препратка към песен от „Уестсайдска история„. ДеБоуз благодари на режисьора Стивън Спилбърг, за когото се пошегува, че сега е „залепен за нея„. Тя благодари и на сценариста Тони Кушнер и на „божественото вдъхновение“ Рита Морено, която изпълнява ролята на Анита.

Изпълнението й в „Уестсайдска история“ донесе на Ариана ДеБоуз редица отличия, сред които „Златен глобус“, награда на Гилдията на филмовите актьори, БАФТА.

Това беше лятото на живота ми и съм привилегирована и благодарна, че го прекарах с всички вас„, заяви ДеБоуз, приемайки наградата си. В края на миналата година пред „Аут“ тя заяви „Аз съм Америка; И съм почти член на почти всяка маргинализирана общност.

Това беше само един от многото важни моменти за ЛГБТ+ общността на тазгодишната церемония на най-престижните филмови награди.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина