10-те най-противоречиви елиминации в RuPaul’s Drag Race

През последните 10 години реалити предаването RuPaul’s Drag Race ни възнагради с присъствието на над 120 талантливи драг кралица. И макар и да се вълнуваме от страхотните визии и изпитания, липсинковете и елиминациите винаги предизвикват най-силна реакция от страна на феновете. Преди наближаващия първия сезон на RuPaul’s Drag Race UK си припомняме най-противоречивите елиминации в историята на шоуто. 

10. Alyssa Edwards (All Stars 2):

 
L’N’Q: House & Disco
 

Много от елиминациите в All Stars 2 бяха скандални, но втората такава на Alyssa Edwards е най-болезнена, защото е напълно незаслужена. Кралицата на танците се завърна с гръм и трясък два епизода по-рано след изумителен липсинк на „Shut Up and Drive“ на Риана и заслужаваше място на финала много повече от Roxxxy Andrews. Въпреки това, Detox реши да спаси приятелката си и да елиминира Alyssa. Изражението на лицето на RuPaul при научаването на тази новина беше повече от красноречиво.

9. Ongina (Сезон 1):

Решението Rebecca Glasscock да стигне до финала на първи сезон, а Ongina да остане на пето място е повече от въпросително. Ongina стана първия пример за ‘robbed queen’, след като незаслужено се оказа ‘на дъното’ срещу Bebe Zahara Benet, която я победи в липсинк на песента „Stronger“ на Бритни Спиърс. Само една седмица преди това Ongina спечели второто си изпитание през сезона и се разкри като ХИВ-позитивна в един от най-искрените и емоционални моменти в историята на шоуто.

8. Manila Luzon и Latrice Royale (All Stars 1):

Когато Manila Luzon и Latrice Royale се върнаха по отделно за първия сезон на All Stars, те се оказаха фаворитки на цялата фен-база за победата. Но тогава RuPaul обяви новите правила с отборната игра. Двете започнаха добре и спечелиха изпитанието в първия епизод, но още на третия епизод се подхлъзнаха и бяха елиминирани след острите критики към Latrice.

7. Valentina (Сезон 9):

Един от най-драматичните моменти в RuPaul’s Drag Race изобщо! Valentina реши да липсинква с маска на уста (?!) срещу Nina Bonina Brown, тъй като не знаеше текста на „Greedy“ на Ариана Гранде. Шокиращата елиминация на любимката на феновете разтресе всички зрители, а RuPaul разочаровано сподели: „Мислех си, че имаш таланта да стигнеш до финала.“

6. BenDeLaCreme (All Stars 3):

След като спечели цели пет изпитания и три липсинка BenDeLaCreme изглеждаше като сигурната победителка в All Stars 3. Вместо това, обаче, тя реши да елиминира сама себе си, заявявайки, че вече се чувства като победител. Някои уважиха решението на Ben, а други я разкритикуваха, че е изгубила времето на RuPaul и продуцентите.

5. Willam (Сезон 4):

В рамките на един епизод Willam стана първата кралица, която повърна на сцената на RuPaul’s Drag Race и първата кралица, която бе дисквалифицирана от състезанието. Макар и да спечели епизода, Willam беше ‘изритана’ от шоуто, след като RuPaul заяви, че е нарушила договора си. Месеци по-късно научихме, че е получавала тайни посещения в хотелската си стая от съпруга ѝ.

4. Katya (Сезон 7):

Няма да преувеличим, ако кажем, че феновете на Katya са отдадени и я боготворят. Когато култувата кралица бе елиминирана преди финала на сезона в липсинк срещу Kennedy Davenport, почитателите ѝ изразиха емоциите си навсякъде, твърдейки, че изпълнението ѝ е било страхотно, а визията „недоразбрана“.

3. BenDeLaCreme (Сезон 6):

Това беше първата елиминация в RuPaul’s Drag Race, която предизвика толкова силен шум. Когато BenDeLaCreme бе елиминирана от ‘злодея на сезона’ Darienne Lake, феновете създадоха петиция, молейки RuPaul да върне DeLa в състезанието, явно забравяйки, че предаването е било вече заснето при излъчването си.

2. Manila Luzon (All Stars 4):

В един момент изглеждаше сигурно, че Manila Luzon ще бъде първата кралица от азиатски произход, която ще спечели сезон на RuPaul’s Drag Race/All Stars. След като стигна до финала на трети сезон и изгуби от Raja, Manila се върна по-нахъсана от всякога в All Stars 4 и спечели три поредни изпитания. За съжаление, в осми епизод Naomi Smalls реши стратегически да я елиминира в най-шокиращия момент в сезона.

1. Shangela (All Stars 3):

Статистически Shangela беше най-добрата кралица в All Stars 3. В неочаквания обрат на финала на сезона, елиминираните кралици решиха да си отмъстят за безкомпромисната ѝ игра и да я лишат от място във финалния липсинк. Това беше първия път в историята, в който Ru не взе всички решения на финала. Сигурни сме, че тя би избрала Shangela и Trixie.