СВЕТЪТ СЕ РАЗДЕЛИ С ПОП ЗВЕЗДАТА ДЖОРДЖ МАЙКЪЛ

Световноизвестният изпълнител Джордж Майкъл почина на 53-годишна възраст, предаде BBC, цитирана от Advocate.

Британският певец бе една от най-големите поп звезди на 20-и век, продавайки над 100 милиона албума. Той се разкри като гей през 1998, след като бе арестуван за иницииране на секс с полицай под прикритие в тоалетна в Бевърли Хилс, Калифорния.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Причината за смъртта на Майкъл не е изяснена, но мениджърът му каза пред Hollywood Reporter, че певецът е починал в следствие от сърдечна недостатъчност. Той е бил намерен „лежейки спокойно“. Партньорът на Майкъл, Фади Фауаз, разказа за емоционалния момент, когато открил звездата. Фауаз разкри, че е намерил певеца мъртъв в леглото му. „Отидох да го събудя, но той си беше отишъл, лежейки мирно в леглото. Все още не знаем какво се е случило.“

Роден в Лондон, Майкъл се събира със своя приятел от детство Андрю Ридгли и двамата основават Wham!. Групата пробива през 1984 със своя втори албум, „Make It Big“, който включва хитове като „Wake Me Up Before You Go-Go“ и „Careless Whisper.“

Соловият албум на Майкъл от 1987, наречен „Faith“, има феноменален успех, въпреки (или заради) скандалната песен „I Want Your Sex“. Албумът получава редица награди, включително Грами за Албум на годината.

Следващите албуми на секс символа не са така успешни, макар отделни песни все още да достигат върховете на класациите. Въпреки, че до момента на ареста му Майкъл все още прави музика, кариерата му вече залязва. Малко след инцидента, той се разкрива публично и дори се заиграва със случката във видеоклипа към песента си „Outside“.

Пред последните десет години Майкъл се бореше с наркотична зависимост и беше арестуван няколко пъти за притежание на наркотици и шофиране в нетрезво състояние. Това се отрази и на здравето му – през 2011 той преживя тежка форма на пневмония, а през 2013 получи черепна травма след като изпадна от колата си.