ПЪРВАТА ДАМА НАПАДНА ГЕЙ ХОРАТА С FACEBOOK ТРАКТАТ, ВДЪХНОВЕН ОТ БОЛНАТА Й ОТ СПИН КОТКА

Съпругата на президента Румен Радев коментира тазгодишния София Прайд във Facebook. В профила си първата дама Десислава Радева посъветва ЛГБТИ хората да не „преиграват“ и ги призова, „ако истински желаят да бъдат полезни в обществото“, „да сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки“.

Според Радева никой нищо не бил забранявал на нехетеросексуалните хора, които са дискриминирани толкова, колкото българските пенсионери и други уязвими социални групи.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Президентшата прави обичайната уговорка, че има много гей приятели, и продължава с критиките си: „Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.“

Словоизлиянието на Радева е вдъхновено от котката й Чарли, която, по думите на първата дама, може да е болна от СПИН. OffNews публикува пълния текст. Той започва така:

Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки.

Писанието на президентшата бързо се превърна в хит в социалните мрежи. ClubZ събра някои от най-забавните коментари по темата, сред които:

Ивайло Дичев, културолог

Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си.

Елисавета Белобрадова, блогър, създател на сайта „Майко мила“

Е, те така става, когато всички щастливо обсъждахте преди месец колко добре е облечена президентшата на срещата на НАТО, а не какво прави там.
Сега ще слушате поучения за Прайда, за котки с предполагаем ХИВ, за това, че трябва да сме българи, а не космополити и не забравяйте, че “ жената е кроткото, но осезаемо присъствие в живота на мъжа“.
Така е. Когато обществото се държи като леля, която лъска обувките на Патриархата, пардон – Генерала, и се радва, когато една жена Е УСПЯЛА ДА СЕ ОБЛЕЧЕ ПРИЛИЧНО на някаква среща, на която е излишен придатък, си заслужава всичко.
Апропо, нали си спомняте, че тя обиди бившия президент на „жена“?
Та така. 2017 година. Имаме една президентша, която:
1. Смята, че „жена“ е обидна дума.
2. Жената трябва да си трае там някъде до мъжа, ако обича.
3. Сравнява гей хората с … българските пенсионери
4. Съдбата на нейния котарак я навежда на велики умозаключения

Следващият път като се появи в общественото пространство, гледайте колко е ситна дантелата на подгъва й, щото то това е най-важното на тоя свят.
И всички, дето обсъждаха роклята й, не ми се хвалете с академичните, спортни и интелектуални постижения на дъщерите си.
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, СТИГА ДА Е ИЗБРАЛА ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ, ДОКАТО ПРИДРУЖАВА МЪЖА СИ ДО СПИРКАТА ДА МУ ПАЗИ ЗАВЕТ ОТ ДЪЖДА.

Ясен Згуровски, художник


Мария Спирова, журналист

Сега прочетох това. Невежото, претенциозно кифленство вероятно може някак да бъде извинено у 20-годишна провинциална кокетка без държавни представителни функции. У Десислава Радева е недопустимо.

Да омешаш по толкова удивително слабоумен начин смъртта на един пилот с котешки СПИН и движението за граждански права на гей хората е проява на терминална глупост и позорно неуважение и към паметта на пилота, употребена по гнусен начин за патетично, логически несвързано мрънкане срещу прайда, и към ветеринарната наука, и към елементарния здрав разум. Бяхте при папата, бе, гуспужа, не знаете ли, че дори той не си позволява вече такива мисловни запъртъци?

#абсурдистан #спретесебе

Виктор Лилов, продуцент и политик

Из мозъчните протуберанси на една президентша: „Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити.“ Очевидно да си човек, който подкрепя равните граждански права, ако си хомосексуален или космополит, това автоматично те прави по-малко българин. Разбирам. Българщината юбер алес!

Манол Глишев, поет

– Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви?
– В момента хваща СПИН, сър.

НеНовините!

Котката на първата дама на България бе обявена за общонационално издирване преди минути, след като според данни на стопанката ѝ тя е избягала. Според генерал Деси Радева домашният ѝ любимец Чарли е реагирал остро срещу идеята да бъде пратена за лечение на котешки лагер в Чечня и сърдито е напуснала дома им.

Вижте цялата статия.

 

Блогърката и носител на отличието „ЛГБТИ личност за пример“ Светла Енчева пък публикува отворено писмо до Радева, в което я приканва да стане „инициатор и патрон на кампания за превенция от ХИВ/СПИН“.