Пародийната гей книжка на Джон Оливър задмина по продажби оригинала на Майк Пенс

В новия епизод на хитовото шоу Last Week Tonight комикът Джон Оливър остро разкритикува американския вецепрезидент Майк Пенс и неговите анти-ЛГБТ виждания. Силно религиозният Пенс е известен с опозицията си срещу гей военнослужещите и брачното равенство, както и с подкрепата си за „лечението“ на хомосексуалност.

В края на сегмента Оливър обяви премиерата на детската книжка „Един ден от живота на Марлон Бъндо“. Изданието е пародия на подобна книга, която влезе в продажба ден по-късно. „Един ден от живота на вице-президента“ е дело семейството на Майк Пенс и е написана от дъщеря му от през погледа на домашния им заек Марлон Бъндо.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Оливър обясни, че заекът на семейство Пенс е „най-приятното нещо около този иначе неприятен мъж“. Пародийната книжка също разказва за Марлон Бъндо, но историята е много различна. Докато представяще изданието, комикът каза: „Между двете книжки има няколко малки разлики…. Нашият Марлон Бъндо е гей.“

Официалното резюме гласи: „Със своето послание за толерантност и поздкрепа, тази чаровна детска книжка изследва темите за еднополовите бракове и демокрацията. Мила, забавна и красиво илюстрирана, книжката е посветена на всяко зайче, което някога се е чувствало различно.“

Най-големият куриоз е, че „Един ден от живота на Марлон Бъндо“ вече изпревари по продажби оригиналната книжка на Пенс. Изданието на комика понастоящем е най-продаваната книга в Amazon.com и има повече от 4500 5-звездни рецензии. То вече е изчерпано и се прави втори печат. Книжката на Пенс, от друга страна, е на пета позиция в класацията на най-продаваните книги в сайта и има едва едва стотина отзиви.

По време на шоуто беше показано кратко анимирано въведение, което можете да видите по-долу.