Актьорът Кевин Спейси се разкри като гей и се извини за случка отпреди 30 години

След като години наред отказва да отговаря на журналистически въпроси, свързани със сексуалността си, вчера носителят на Оскар Кевин Спейси обяви, че е гей мъж.

Поводът за изненадващото разкритие е обвинение в сексуален тормоз, което дойде от актьора Антъни Рап. В интервю за BuzzFeed Рап разказа за злополучната среща, случила се преди повече от 30 години по време на парти, организирано от Спейси. По онова време той бил на 14, а Спейси – на 24. След като останалите гости си били тръгнали, Спейси завел момчето в спалнята и легнал върху него. Рап, според който Спейси бил пиян, го отблъснал и си тръгнал.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

58-годишният Спейси, който е носител на две награди Оскар за „Обичайните заподозрени“ и „Американски прелести“, публикува извинението си в Twitter. Той написа, че е ужасен от историята, която обаче не помни, защото се е случила преди повече от три десетилетия. Той заяви, че дължи на Рап „искрено извинение“ за нещо, което би било „изключително неуместно пияно поведение“.

Но холивудската звезда не спря дотук. „Тази история ме подтикна да споделя други неща за живота си. Както най-близките ми хора знаят, през живота си съм имал връзки с мъже и с жени. Обичал съм и съм имал романтични изживявания с мъже през целия си живот и сега живея като гей мъж.“

Спейси участва в главната роля в хитовата политическа драма на Netflix „Къща от карти“ (House of Cards), за която има „Златен глобус“ и 5 номинации „Еми“.