ИСЛЯМИСТИ ХВЪРЛИХА 15-ГОДИШНО ГЕЙ МОМЧЕ ОТ ПОКРИВ

 
BHK Banner
 

Бойци на ИДИЛ са хвърлили 15-годишно момче от покрива на сграда в сирийски град, предаде ARA News, цитирана от The Advocate.

Екзекуцията се е случила миналата седмица и е поредният случай на жестоко насилие спрямо ЛГБТ хора в териториите под контрола на терористичната организация с претенции за държава.

Убийството на младежа е било извършено пред голяма тълпа, която наблюдавала как екстремистите връзват 15-годишното момче, слагат му превръзка на очите и го хвърлят от покрива. В други подобни случаи през изминалата година жертвите, които оцелявали след падането, били убивани с камъни.

ARA News съобщава, че момчето е било арестувано в дома на водач на ИДИЛ, с когото е имало връзка. Мъжът, идентифициран като Абу Заид ал-Джазрауи, също е бил осъден на смърт, но началството решило да го пощади и да го изпрати да се бие на фронта в Ирак.

Според интерпретациите на Исляма, които следват терористите и които много мюсюлмански духовници са заклеймили като противоречащи на религията, законът на Шериата повелява уличените в „престъплението“ хомосексуалност да бъдат хвърляни от най-високата сграда в града, в който са били заловени.

Въпреки, че липсват проверени данни за общия брой убити от ИДИЛ заради предполагаемата им сексуална ориентация, на среща на ООН през август беше съобщено, че бойците са екзекутирали най-малко 30 ЛГБТ човека през последната една година.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина