ГЕЙ СЪБИТИЯТА ПО СВЕТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

Време е да помислим за близките и далечни възможности за парти през следващите месеци, за да не потъваме в пост-лятна меланхолия. За някои от тях ще ни е нужно зимното яке, но за други ще трябва пак да слагаме банските. Ето селекция от събития в Европа и останалия свят, които си струва да уважим с присъствие.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Oktoberfest, Мюнхен, 21-23 септември

Сигурно си мислехте, че биреният фестивал в Германия е само за хетеросексуални любители на хмела, но помислете пак. От 6-те милиона посетители на Oktoberfest, хиляди от тях се събират през първата неделя в огромната Braurosal палатка за Гей Неделята (22 септември). Традиционни баварски костюми, тонове бира, песни, целувки и прегръдки. Още едно гей събитие се случва на следващия ден, 23 септември. Oktoberfest празнува 180-годишен юбилей тази година.

Parada Orgulho, Рио де Жанейро, 13 октомври

Гей прайдът в Рио е второто по големина събитие в града след Карнавала. Парадът привлича между 1 и 2 милиона участници по протежението на плажа Копакабана, отбелязвайки завръщането на лятото. Отлична възможност да посетите града, да видите десетките му забележителности и да се влюбите в някой горещ папи.

Hustlaball Party Weekend, Берлин, 17- 21 октомври

Един от най-секси парти уикендите отбелязва 11-то поред издание. 5 дни клубни партита в я-я-вундаба атмосфера. На 18 октомври ще се проведат Hustlaball Awards – най-голямата церемония на гей-порно индустрията в Европа. Големите партита са Testosteron, Salvation, Kitkatclub, които ще се случат в едни от най-добрите клубове не само в Германия, а и в света.

Greenkomm, Париж, 26 октомври

Greenkomm е най-старото afterparty в Европа, което отпразнува 20 години през този месец в Кьолн, градът, откъдето започва историята му. За първи път събитието ще се проведе в Париж в небезизвестния La Machine du Moulin Rouge.

paradiso

Rapido, Амстердам, 27 октомври

Едно от най-добрите партита, което можете да посетите. Публиката е микс от цяла Европа, а изданието е по повод Хелоуин. Не правете грешка да се маскирате твърде много, защото оскъдното облекло е за предпочитане. Мястото е бившата църква на три етажа Paradisо. Денят, не сте се объркали, е неделя, като партито стартира в 3 следобед. Отидете най-добре след 18 часа.

Lа Demence, Брюксел, 31 октомври – 3 ноември

Най-старото и най-приятелското гей парти в Европа празнува 24 години, за което са подготвени 4 партита в сърцето на Брюксел. Това е и най-лесната за достигане дестинация до нас, като полетите с wizzair могат да бъдат и под 200 лева. 23 диджея ще пускат на събитията, сред тях Pagano, Ben Manson, John Dixon, Steven Redant. Локациите са клубът на La Demence – Fuse, където ще се проведат 2 от партитата, и две нови места – галерията Louise Gallery и пивоварната Brussels Event Brewery. Билетите започват от 25 евро за едно парти.

Paradiso, Плая дел Кармен, Мексико, 27 ноември – 1 декември

Това събитие е съвсем ново в гей парти програмата. Paradiso ще се случи на красивите плажове на Карибско море, в курорта Playa del Carmen. Партитата ще продължат 5 дни. Ако решите да се разходите чак до там, набележете си града на маите Тулум, курортът Канкун пък е на 1 час разстояние. Дестинацията привлича все повече гей туристи през последните години.