Забелязаните в София транспаранти са провокация

Вчера зложелатели са поставили ръчно изработени транспаранти над няколко столични булеварда с имената на организациите Билитис, ГЛАС и Българския хелзинкски комитет. Стремежът на тази акция е да създаде смут, да подмени и да фалшифицира посланията и целите на София Прайд и на ЛГБТИ общността. Категорично заявяваме, че не сме автори на тези послания. Те не отговарят на общочовешките ценности, които изповядваме.

Разпространяването на лъжи и дезинформация от наше име е опит за разделение и провокиране на недоверие и омраза спрямо ЛГБТИ хората в навечерието на най-важното събитие за общността ни, София Прайд. Ние, организаторите на прайда, няма да позволим това да се случи.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Призоваваме българската общественост да прояви критичност и да не се поддава на тези поредни лъжи за нас. Сега повече от всякога е важно да се изправим срещу всички опити за разделение на българското общество и насаждането на омраза спрямо ЛГБТИ хората. Въпреки опитите за саботаж, София Прайд ще се състои. Каним ви да се присъедините и да се убедите лично, че целите на София Прайд са постигане на равноправие за всички български граждани.

София Прайд 2023 започва днес от 14:00 ч. пред паметника на съветската армия в Княжеската градина.