WEBCAFE ЦЕНЗУРИРА АРТИСТА ИВО ДИМЧЕВ

Световноизвестният български артист Иво Димчев е добре познат със своята откритост и брутална откровеност. Ако екипът на WebCafe не е бил запознат с тази му особеност, то вече със сигурност знае.

Този уикенд Димчев сподели във Facebook текста на свое интервю, предвидено за публикация в популярния сайт. От статуса му, обаче, става ясно, че малко след като е публикуван, материалът е бил свален.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

иво-димчев-статус-facebook1

Според артиста, едно от откровенията му е уплашило екипа на WebCafe, в резултат на което в сайта се появил цензуриран вариант. Той веднага се оплакал, но притеснението на редакторите било толкова сериозно, че предпочели да свалят цялото интервю, отколкото да възстановят скритата част.

Това е откъсът, който медията е преценила като неудобен:

„За парламентарна политика няма как да говоря, защото нищо не разбирам, а и не искам да разбирам, а и някак е нелепо, все пак с много от депутатите сме нещо като баджанаци… ползваме едни и същи мъжки проститутки, същото се отнася и за Светия синод. Тези млади момчета не знам как смогват. Някои от тях са ми споделяли, че най-лошите клиенти били депутатите. Не го казвам аз, просто цитирам.“

PROUD.bg потърси редакцията на WebCafe за коментар, но в рамките на следващите 24 часа не получи отговор.

В тазгодишната класация за свободата на медиите, подготвена от международната неправителствена организация Репортери без граници, България пропадна на 106-а позиция от общо 180 следени държави. В рамките на Европейския съюз няма страна с по-слаби показатели от нейните.