Тайван празнува разнообразието и равенството в най-голямото прайд шествие в Източна Азия

Около 120 000 души, носещи знамена на дъгата, преминаха през тайванската столица Тайпе в събота, за да отпразнуват равенството на ЛГБТИ+ общността по време на най-голямото прайд шествие в Източна Азия.

През 2019 Тайван стана първата страна в Азия, която узаконява еднополовите бракове и се гордее с репутацията си на защитник на правата на ЛГБТИ+ общността и на равенството.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Дъждовните улици в центъра на Тайпе бяха препълнени за ежегодния парад, който се провежда от 20 години, включващ много драг и го-го изпълнения, както и много платформи, към които се присъединиха няколко високопоставени членове на управляващата Демократична прогресивна партия.

Много се гордея, че в Тайван има прайд„, казва 28-годишната социална работничка Чанг Чи, която участва заедно с партньорката си. „Тайван е първото място в Азия, където еднополовите бракове са узаконени. Това не е възможно в много страни. Тайван е място, където можеш да бъдеш такъв, какъвто си.

Организаторите определят броя на участниците на 120 000 души, някои от които също носеха знамена и транспаранти в подкрепа на Тибет, Хонконг и Украйна. В послание във Facebook в подкрепа на прайда президентът Цай Инг-уен заяви, че преди 20 години хората едва ли са си представяли, че Тайван ще бъде начело в узаконяването на еднополовите бракове в Азия.