Steam Room ще представят 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐎𝐍 𝐚𝐤𝐚 𝐏𝐇𝐎𝐄𝐍𝐈𝐗 на 9 април в ДНК

На 9 април от 19:00 в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс Steam Room ще представят новото си представление dragON aka PONY.

dragON aka PHOENIX е живописно представление, в което въздържанието не е опция. Използвайки буквалност и логиката на мюзикъла, творбата проблематизира потенциалните абсурди в хореографията и танца. dragON aka PHOENIX е втората творба от проекта dragON, хореографска трилогия, изградена в съавторство между Александър Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, известни още като STEAM ROOM. Проектът се занимава с темата за протестиращото и празнуващо тяло на „drag” сцената, изследвайки взаимовръзката им танц и хореография.
Хореография и танц: Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, познати още като STEAM ROOM.
Музика: Цветан Момчилов.
Текст и вокали: Драгана Заревска.
Сцена и костюми: Михаела Добрева.
Графичен дизайн: Георги Десподов.
Специални благодарности към Анна Жиго за помощта при драматургията.
Продукция на STEAM ROOM и Гараж Колектив.
Копродукция на Workshop Foundation по линия на програмата „Creative Crossroads“ в рамките на „Life Long Burning project“ с подкрепата на „Creative Europe programme of the European Union“.
Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България и Национален фонд „Култура“, България.
С подкрепата на Народно читалище „Васил Левски“, Performance Room, Moving Body Festival, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Skopje Pride Weekend, ВИЖ!, Jasmin Magazine.
STEAM ROOM e артистичен екип, работещ в сферата на хореография и танц. Екипът е сформиран от Александър Георгиев- Аце, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас- трима хореографи/ танцьори, активно работещи в страната и в чужбина.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90