PUSSY RIOT ПРЕДВИЖДАТ УЖАСЯВАЩА ДИСТОПИЯ В ТРЪМПОВА АМЕРИКА (ВИДЕО)

В нов музикален клип, озаглавен „Make America Great Again“, Pussy Riot представят визията си за Америка под лидерството на Доналд Тръмп.

Дистопичната действителност, в която възгледите на Тръмп са закон, чужденците, ЛГБТ хората и жените, направили аборт, биват преследвани. Правилата биват налагани от здрави биячи в униформи, наподобяващи нацистките, които изтезават, изнасилват и убиват певицата Надежда Толоконникова. Те дори я жигосват с нажежено желязо за всяко от нейните „престъпления“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

А най-страшното е, че в Америката на Тръмп всички имат прически като неговата.

„Идеята беше да покажем, че думите на Тръмп не са просто думи,“ каза Толоконникова пред списание TIME. „Тези думи водят до насилие, поради което са отпечатани в плътта ми.“

Руската група промотира парчето с хаштаговете #PussyGrabsBack и #NastyWoman, и призовава хората да държат Тръмп далече от властта.

Не за пръв път от Pussy Riot използват музиката си, за да изразят позиция относно политически избори. В миналото тяхна основна политическа цел бе Путин, заради което членове на групата бяха пратени в затвора.

Вижте видеото по-долу: