Кой, къде, какво на 2-ри февруари…

2-ри февруари е денят, който все повече български гей мъже припознават като повод за празник, вместо за срам. И с пълно право! Гей общността се слави със способността си да празнува в лицето на хомофобията. Гордите петли, които искат да разтърсят пера на дансинга, ще имат достатъчно възможности за купон. Ето три предложения за качествени партита в столицата:

На 2-ри февруари от 23:00 часа в Party Hall Corso срещу Руската църква ще се проведе Benediction Drag Rush 2019 – шоу, разделено в две части – конкурсна и парти част. Конкурсната ще представи новите претендентки за драг кралица на България, а след това гостите ще продължат да се забавляват с хаус музиката на DJ Deso и DJ Stefan Popov. Организаторите разказват:

 
L’N’Q: House & Disco
 

“Състезателната част на конкурса ще се проведе в три кръга. Първи кръг: Дефиле в тоалет с ключов фееричен елемент. Втори кръг: Изпълнение на живо пред публиката на липсинк, танц или друг характерен талант. Трети кръг: Дефиле с максимално екстравагантна и интересна драг визия в стил “Haute couture”.

Жури на конкурса ще бъдат: Елица Поп (Face control на едни от най-великите партита на всички времена и видна гей икона), Светльо от Expose (артист с изтънчен усет за изкуство, професионален танцьор, певец и шоумен), Елза Парини (една от най-емблематичните персони и пионер в превъплъщаването в женски образ) и Дженифър Бенедикшън (най-популярната в момента в България драг кралица).

Benediction Drag Rush 2019 започва в 23:00 часа, а конкурсната част ще приключи малко преди 02:00 часа. Всички присъстващи и тези, които се присъединят по-късно, ще имат възможност да купонясват здраво със специално селектираната за партито и любима на всички ни хаус музика – за пулта цяла вече ще бъдат DJ Deso и DJ Stefan Popov – утвърдили се имена на клубната сцена.

Предлагат се няколко опции за желаещите да са част от събитието – предварително записване в Guestlist с преференциална цена за вход (-50%) от 10 лв., цена от 20 лв. на входа и – напълно безплатно! В сътрудничество с PROUD.bg организаторите на Drag Rush 2019 предлагат възможност за безплатен вход, а и за нещо много полезно и важно – напълно анонимен и безплатен тест за ХИВ и хепатит в Checkpoint. Побързайте, местата са ограничени – само първите 20 изследвали се в Чекпойнт София на ул. Цар Самуил 111, ще получат безплатен PASS за партито.

Партито е подкрепено и от SexWell, които ще осигурят разнообразни тематични подаръци за гостите, така че със сигурност няма да си тръгнете с „празни ръце“.” Повече информация на www.facebook.com/events/284478112240212

За една незабравима и специална събота на всички, на които им се купонясва до последно, организаторите предоставят безплатен вход и за другото интересно предложение този 2-ри февруари – Petel & Kotka Afterparty, което ще се проведе на 03.02. от 05:30 часа в Club One to One.

Клубните афтърпартита са нещо, което тепърва ще се развива в България, а интересът към тях става все по-голям. В часовете около изгрев слънце на такова парти можеш да срещнеш много интересни и различни хора, обединени около една единствена цел – неподправено забавление, без излишен фалш и преструвки. Организаторите от Тhe Projekts и Club One to One организират това афтърпарти точно с тази цел – зад пулта застават изключително талантливите диджеи Stefan Grudev и Pavlin, музиката ще бъде тех-хаус и който е присъствал на тяхното афтърпарти след INTERSOLAR 2019 знае за какво става въпрос! Много качествена хаус музика и рафинирано парти настроение – един прекрасен завършек на събота вечер!

Входът ще бъде 10 лв., а за присъствалите на партито Drag Rush 2019 – безплатен. Повече информация на www.facebook.com/events/441576933045937

Друга възможност за специалната събота вечер е Petel – партито в Club One to One. Там партито на 2-ри февруари започва от 23:30 часа. От клуба обещават нови попълнения в програмата и добавят:

“По традиция от последните няколко години насам клубът организира тематично парти по случай 02.02. Гостите на заведението може да са сигурни, че и този път бъдат част от парти, което ще удовлетвори различните вкусове и музикални предпочитания. При всяко положение, купонът в One to One е гарантиран, а „последните оцелели“ ще посрещнат изгрева и след 05:30 ще продължат да се забавляват с уникалната музика на Stefan Grudev и Pavlin, заедно с най-издръжливите Party animals от събота вечер в София!”

Повече информация на https://www.facebook.com/events/2311539255794395

Парти посветено на 2-ри февруари ще има и в новия клуб Noir на 6-ти септември, обявено от организаторите като „събитие за хора с необичайна сексуална ориентация“. Ако се чувствате такива, трябва да се обадите и заявите пас за 10 лв, защото „клубът ще е затворен за посетители  на случаен принцип“.

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/137758783843970/

И разбира се тематична вечер ще има и в Tell Me Bar. Мястото, което се превърна в неофициална щаб квартира на столичната куиър публика, хоства редовното си парти CRAZY Animals & Unicorns.

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/804887059851420/

Ние ще се опитаме да обиколим всички предложения и после да разкажем кое, как. Ако не успеем с разказа, значи или е било твърде хубаво или не си струва за разказване. Наздраве!