A gay couple briefly kiss in a night-club of Douala

GRINDR ПРЕДУПРЕЖДАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ЕГИПЕТ, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИ

Grindr предупреждава потребителите си в Египет, че полицията се представя с обикновен профил в апликацията за срещи с цел да ги хване в капан.

Предупреждението, което потребителите на Grindr в Египет получават, гласи следното:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Бъдете внимателни:
Египет арестува ЛГБТ хора и полицията може да се представя за ЛГБТ персонав социалните медии, за да ви хване. Моля, бъдете внимателни, когато си уреждате срещи с хора, които не познавате и бъдете внимателни когато поствате каквото и да било, което може да разкрие вашата самоличност.

Grindr1-1

Предупреждението идва след новината, пусната от Ahram Online, че шестима египетски мъже са осъдени на затвор след като са пуснали обява в социалните мрежи, че предлагат апартаментите си на гей мъже, които да ги ползват за сексуални контакти.

Властите в Египет обявиха, че дузина групи във Facebook, популярни сред гей мъжете, се наблюдават, въпреки че същите не споменават нищо за Grindr.

Хомосексуалността в Египет е легална, но гей хората често са изправени пред дискриминация и нерядко са арестувани публично.

Деветима египетски мъже бяха арестувани миналия септември и бяха подложени на медицински изследвания след като са участвали във видеоклип пропагандиращ гей браковете. Резултатите от изследванията бяха „отрицателна хомсексуалност“.