GRINDR ВЕЧЕ СИ ИМА ОФИЦИАЛЕН ПОЕТ

Въпреки, че вероятно не свързвате Grindr с поезия, това скоро може да се промени. Най-популярното приложение за гей запознанства в света е наело поета Макс Уилис, съобщи PinkNews. Задачата на Уилис е да изработва по една видео поема всеки месец, която ще бъде разпращана до всички потребители на приложението.

Интересно е как ще реагират на подобно нещо мъжете, които просто търсят бърз и лесен начин да задоволят нагона си. В материал за Guardia поетът опита да отговори на този и други въпроси. Той обяснява, че възприема работата си напълно сериозно. „Вероятно се чудите колко поезия може да бъде извлечена от социално приложение. Това е резонен въпрос, но подобни неща не са новост. Алейн де Ботом [Alain de Botton] работеше като официален писател на [летище] Хийтроу през 2009 и успя да изгради образа на терминал Хаунслоу като бляскав и натоварен с емоции.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Уилис добавя, че поезията и секса имат дълга историрия заедно, като „едното често бива използвано в услуга на другото“. Поемите в Grindr ще са на теми, свързани с приложението – „връзки, нашия все по-несимпатичен свят и много секс“. Всяко видео ще бъде свързано със следващото, рисувайки „голямата картина на това какво е да бъдеш гей мъж в момента“.