ERIC RADFORD: ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛИСТ ПО ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ, СЕМЕЕН МЪЖ И ГЕЙ

„О, гей състезател по фигурно пързаляне, каква изненада!“ сигурно в този миг си казват стотици хора по света, до които достига новината за Eric Radford. Това не означава обаче, че готовността на Radford да излезе публично от „килера“ няма стойност за него и за другите. Канадецът и неговата партньорка взеха сребърен медал на зимните Олимпийски игри в Сочи.

Олимпиецът обаче решава да не разкрива публично сексуалността си преди игрите, защото чувства, че ще се превърне веднага в любимец на медиите, които ще му сложат етикет „гей атлет“ и никой няма да обърне внимание на постиженията му като спортист. В добавка на това Radford се вслушва и в съветите на Олимпийски комитет към гей атлети и треньори да внимават в разкриване публично на сексуалността си. И Radford избира да изчака и да бъде оценяван за спортните си заложби.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

6a00d8341c730253ef01bb07bcbe4a970d-800wi (1)

Канадецът е в четири годишна връзка с партньор, който има дъщеря тинейджър от предишен брак. „Гордея се със ситуацията, че сме всъщност едно гей семейство,“ споделя Олимпийският медалист.