CARTOON NETWORK ЦЕНЗУРИРА ПЪРВАТА СИ ГЕЙ ЦЕЛУВКА

Любовта не е табу в анимационното кино и в това няма нищо лошо. Освен ако анимационните герои, които изразяват романтичните си чувства един към друг, са двама мъже. Поне така смятат от анимационния телевизионен канал „Картун Нетуърк”.Американският анимационен гигант на кабелната телевизия „Картун Нетуърк” е заместил сцена с целувка по устните между двама герои в скорошен епизод на един от продуцираните от самия канал сериали, съобщи онлайн медията „А.В. клуб”. Става въпрос за шоуто „Кларънс”, което се излъчва и по българската версия на телевизионния канал.

Кратката сцена с целувка по устните между двама от героите била заменена с още по-кратка сцена с целувка по бузата. Това потвърди в социалната мрежа Twitter авторът на шоуто.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В публикация в собствения си акаунт, която по-късно беше изтрита, Кларънс Ротбел пише за конкретна сцена, че „в оригиналната версия единият от героите държеше цветя и целувката беше по устните”. Коментарът на Ротбел бил в отговор на въпрос от почитател на шоуто, който питал дали авторът е срещал трудности с това да включи в сюжета на шоуто персонажи, които са гей двойка.

cartoon-network-clarence-gay-kiss-102814

В по-късно изявление Ротбел смекчи позицията си като заяви, че дори лека целувка е стъпка напред:

„Това, което показахме е пренебрежимо кратък момент, но все си мисля, че е по-добре от нищо. […] Може би някой ден ще може главният герой да е гей и това няма да е кой знае колко голяма работа”, коментира той в акаунта си в социалната мрежа Tumblr.

Още на 26 юнуари пък детският канал на „Дисни” в САЩ представи за първи път лесбийска двойка в епизод от четвъртия сезон на семейната комедия „Късмет, Чарли!”, който се излъчва и по българската версия на канала.

Източник: Gama News