CARTOON NETWORK ЗАПОЗНАВА ДЕЦАТА С ТРАНС ЕДНОРОГ В ТЯЛОТО НА ПОНИ

Белушка, Бълбук и Бръшлян са посветили живота си на борбата със силите на злото, но сега за пръв път ще използват своите суперсили, за да помогнат на децата да научат повече за половата идентичност.

В един от новите епизоди на „Реактивните момичета“, новият приятел на Бълбук, понито Дони, иска да бъде еднорог. „Може да нямам рог, но имам сърце, а в сърцето си знам, че съм красив еднорог!“ казва кончето на своята приятелка.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Супертриото решава да помогне на Дони да се превърне в еднорог като молят своя създател, професор Утоний, да използва научните си умения. Опитът се оказва неуспешен и момичетата се обръщат към Обединението на еднорозите. Там те научават, че Дони винаги е бил еднорог, въпреки, че за околните е изглеждал като конче. Епизодът приключва с гигантско сърце в цветовете на транс знамето.

Изпълнителният продуцент на сериалар Ник Дженингс, каза пред Los Angeles Times: „Той трябва да премине през процес на трансформация, за да се превърне в еднорог, затова целият епизод задава въпроси като „Какъв си отвътре? Какъв си отвън? Как се себеопределяш? Как те виждат хората? Има много подтекст в епизода.“