ANDY BUTLER С DJ SET В ЦЕНТРАЛНА БАНЯ СОФИЯ НА 29 НОЕМВРИ

„Аз съм гей и израснах с определена битка и заради това имам история за разказване,” споделя за живота си Andy Butler, основател на култовата ню-диско бандата Hercules and Love Affair, който пристига у нас за DJ сет. Със събитието на 29 ноември в Централна баня в София ще бъде поставен вторият етап на глобалната кампания на ABSOLUT Transform Today. В специален сайт всеки ще може да гласува за един от трите проекта на добре познати в България лица, свързани с литература, видео и съвременен градски дизайн, а техните иновативни идеи ще бъдат представени за първи път на партито.

Роденият в Денвър, Колорадо, още като юноша Andy развива любов към гръцката митология, откъдето се вдъхновява и за името на групата си. Само на 13 той свири на пиано и композира класически музикални произведения. Интересът му към денс музиката e предизвикан от един албум на бандата Yazoo, а първият му DJ set е на 15 години в бар, собственост на драг куин артиста Chocolate Thunder Pussy. В нощните клубове Andy намира свободата да изразява себе си, без да бъде осъждан заради хомосексуалността си.

 
L’N’Q: House & Disco
 

HerculesAndyButler

Bulter се мести в Ню Йорк на 18, за да продължи образованието си, а през 2008 г. се ражда най-големият хит на Hercules & Love Affair – Blind. Парчето се превръща в мигновена световна сензация и влиза в топ чартовете не само в САЩ, но и в Европа. Последва издаване на първия самостоятелен албум от DFA Records и турнета из целия свят.

Билети в предварителна продажба от 10 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, на място входът ще бъде 20 лв.