AEREA NEGROT: КОЛАЖ ОТ ИЗКУСТВО И ЕМОЦИИ

„Бях чувал от доста време за легендарната персона, за нейното участие в групата Hercules and Love Affair, за BPitch Control и проектa „Aerea Negrot“, както и градски легенди, разнасящи се от уста на уста из берлинската денс сцена. Запознах се с Даниела през есента на 2012 в Стокхолм, когато тя дойде да подкрепи бандата „Ha Ha Ha“, в която аз бях член. Оттогава нейната репутация на изненадващ, креативен и невероятен пърформър само ставаше все по-истинска в очите ми.“ Това споделя Войн де Войн, минути преди да вземе интервю от Aerea Negrot, която пристига у нас тази събота, 28 ноември, за The Theater парти на Absolut в Независим (бивш Модерен) театър. Войн де Войн е независим артист, работещ в сферата на съвременното изкуство, и живеещ между София и Берлин. Неговатa изложба “Disconnecting Intergod”може да бъде видяна до 7 декември в галерия „Васка Емануилова“ в София.

Войн: И така скъпа моя, време е за няколко въпроса. Кога за първи път разбра, че си омагьосана от музиката, изкуството и танца?

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Aerea Negrot: Според семейството ми – преди да започна да говоря. Всичко, което правех, беше да танцувам. Имай впредвид, че родителите ми са ме заченали докато са танцували на диско музика. Били са толкова млади, слушали са Donna Summer и Santa Esmeralda, без изненади. Баща ми все още е професионален танцьор, баба ми е балерина. Ясно е, че нямаше как да стана зъболекар. Някъде между Michael Jackson и Matt Bianco винаги съм знаела, че ще бъда танцьор. Исках да следвам балет и започнах да пея и някъде по пътя. В даден момент реших да последвам себе си, започнах да имам клубни изяви, да пея вокали в парчетата на различни хора. Тогава създадох и собственото си шоу, продуцирайки и пеейки.

Войн: Kаква връзка имаш с родната си страна Венецуала и всичко, което си оставила тама?

A.N: Семейството и корените ми са дълбоко внедрени във Венецуела. Сега и родителите и сестрите ми живетя в чужбина. Но остатъкът от семейството ми все още е там. Както и няколко добри приятели, които ми липсват ужасно ного. Не живяе във Венецуела от 17 години, 10 от които прекарах в Берлин, но ритъмът ми е 100% южен. Някак си все още чувствам, че живея там.

Aerea_162_by_Rafael_Scovino_300dpi_0

Войн: Разкажи ни повече за настоящата си работа и проекти?

A.N: Възстановявам се от операция на коляното в момента, но това не ме възпрепятства да имам няколко участия. Вторият ми албум все още се продуцира. Имам толкова много музика да дам на света. Но от друга страна имам доста DJ участия, които са допълнителен източник на енергия. Нещо ми подсказва, че 2016 ще е годината, в която всичко ще се подреди.

Войн: Какво те вдъхновява?

A.N: Всичко със сирене отгоре, потокът хора, вливащи нова енергия в Берлин, Makode Linde, памучно бельо, пиксализирани голи тела, Sainkho Namtchylak, любимата ми доставка на средиземноморска храна, африканско техно, дезодорант на Biotherm, да хвана полета си, Bpitch Control, умните червила, Nord Drum 2…

Войн: Модата те обича или ти обичаш нея?

A.N: Предизвикваме се една друга много добре. Обичам да смесвам доброто старо с новото евтино. Найлон с дупка е задължителен. Пайети с кецове – да, моля! Не харесвам униформи. Но съм най-ревностният фен на артисти като Jimmy Gustaffson, Alberto Sinpatron, Vava Dudu, SADAK, Ibrahim Lopez… Секънд хенд дрехи и дизайнерски модели са все така моя всесезонен гардероб.

Войн: За колаборация с кого си мечтаеш?

A.N: По отношение на електронната музика бих искала да работя с Titonton Divante. Все още съм пристрастена към Pioneer, но напоследък и с Culoe de Song от Южна Африка. Но защо не дует с Latoya Jackson?

Negrot_Michael_Mann2_0

Войн: Ако посланието на твоята музика може да бъде заккючено в една дума, коя ще е тя?

A.N: Колаж!

Войн: Какво е нужно, за да бъдеш незабравим артист?

A.N: Всеки с талант да предизвиква емоции е велик артист за мен. Виждала съм мнозина по спирките на метрото. Много малко от тях по телевизията. Видях деветгодино момиченце-танцьорка на фламенко в Мадрид, която ме разплака. Спектърът е безкраен. Един артист не може да бъде впечатляващ, ако не е свързан с историята, която разквзва. Същото е валидно и за диджеи, певци, цигулари… Само вижте Чарли Чаплин!

Войн: Каква е твоята дефиниция за свобода?

A.N: Колекция от селфита със свирки.