92-ГОДИШНА ЖЕНА ХОДИ НА ПРАЙД С ЕДИН И СЪЩ ЛОЗУНГ… 30 ГОДИНИ

Хетеросексуалната Франсис Голдин е редовен участник в Ню Йорк Прайд през последните 30 години. И всеки път тя държи един и същ лозунг, гласящ „Обожавам своите дъщери лесбийки. Пазете ги“.

Възрастната жената, която вече е на повече от 90 години, е активен поддръжник на ЛГБТИ общността още откакто двете й дъщери се разкрили малко след първия прайд в Ню Йорк през 1970. Тя присъства на парада дори, когато дъщерите й не могат.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

fransis-protestor-new-york-sign-lesbian-daughters-2

Всяка година тя стои на едно и също място – ъгъла на 18-о и 5-о Авеню, като в последните години й се налага да си почива в инвалидния си стол от време на време.

„От началото на парада ходя и размахвам лозунга си,“ каза Франсис пред BuzzFeed. „Той наистина има ефект върху хората, особено онези, чиито родители са ги отхвърлили. Реакциите винаги са толкова прекрасни, те ми дават сили да продължавам да ходя.“

Оригиналният лозунг включвал единствено „Обожавам своите дъщери лесбийки“, но през 1993, когато Франсис посетила историческо ЛГБТ шествие във Вашингтон, жената добавила „Пазете ги“. Тя обяснява решението си с убеждението си, че един протестен лозунг трябва да съдържа искане.

На гърба на лозунга пише „Горд родител на две лесбийки“.

fransis-protestor-new-york-sign-lesbian-daughters-1

През 1997 тя била интервюирана от Washington Post и казала пред журналиста, че „обществото позволява дискриминацията срещу гей мъжете и лесбийките“ и, че „различията обогатяват всички ни“.

Дъщерите на Франсис добавят, че когато млади хора виждат лозунга и я молят за помощ, тя често пише писма до родителите им и ги приканва да подкрепят децата си.

„Мисля, че съм успяла да повлияя на няколко човека и това ме прави щастлива,“ казва тя. „Всеки трябва да подкрепя своите гей деца, ако не го правят, губят много от живота.“