7000 ЕДНОПОЛОВИ БРАКА ВЪВ ФРАНЦИЯ ПРЕЗ 2013 Г.

 
Sofia Pride 2023
 

Около 7000 хомосексуални брака са сключени във Франция през 2013 година по данни на френския статистически институт. За същото време в страната са се съчетали общо 238 000 двойки, предаде агенция „Франс прес“.
Сред двойките, които са се възползвали от закона от 18 май 2013 година, около 60% са с двама мъже.

Еднополовите двойки, сключили брак, са на по-голяма възраст от двойките от различен пол – мъжете са били средно на 50 години, а жените на 43 при вземането на важното решение, съобщава статистическият институт. Средната възраст сред двойките с различен пол е средно 37 години за мъжете и 34 за жените.

Според статистиците по-късното сключване на брак сред хомосексуалните партньори поне отчасти се дължи на факта, че това е първата година, когато те имат правото да скрепяват връзката си.

Общо бракове са сключени в около 7 хиляди населени места. Една четвърт от еднополовите бракове са сключени в градове с над 200 хиляди жители, от които близо 14 на сто са в Париж, а още една четвърт – в населени места с под 2000 жители.

Законът, който позволява на хомосексуалните двойки да сключват брак и да осиновяват, влезе в сила на 18 май след разгорещен парламентарен дебат и масови протести на противниците му. Първият еднополов брак във Франция беше отпразнуван в Монпелие на 29 май.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина