6 предстоящи коледни ЛГБТ+ филми и сериали, които очакваме с нетърпение

2020 година не ни даде много поводи да се радваме и да празнуваме, но зимните празници наближават. Те също се очертава да бъдат по-различни от обикновено, но поне за първи път досега очакваме безпрецедентен брой коледни ЛГБТ+ филми и сериали, които ще се погрижат за настроението ни. Сред тях са:

Friendsgiving:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Хората организират „Friendsgiving“ партита, за да се измъкнат от лудостта на семействата си по време на Деня на Благодарността. Резултатът от събирането на цялата компания от приятели под един покрив, обаче, често е хаотичен и интригуващ също. Кат Денингс влиза в ролята на куиър жена в тази нова комедия, в която си партнира с Малик Акермен, Айша Тайлър и Джейн Сеймур.

Dash & Lily:

Адаптация на YA поредицата “Dash & Lily’s Book of Dares” на Дейвид Левитан и Рейчъл Койн разказва за влюбването на двама нюйоркчани, които комуникират най-съкровените си мисли, надежди и чувства чрез тетрадка. Трейлърът на предстоящия сериал подсказва за участието на различни куиър герои, един от които е братът на главната героиня Лили, който е изигран от актьора Трой Ивата.

The Christmas House:

„The Christmas House“ е първият ЛГБТ+ филм на Hallmark. Той разказва за братята Майк и Брандън, които се прибират при родителите си за Коледа. Брандън (Джонатан Бенет от „Mean Girls“) довежда за първи път и съпруга си Джейк, с когото преминават сложен процес за осиновяване. Междувременно, Майк се среща отново със стара любов от училищните години.

Happiest Season:

Филмът с участието на Кристен Стюарт и Макензи Дейвис е първия ЛГБТ+ коледен филм, реализиран от голямо филмово студио – Sony. Сюжетът разказва историята на Харбър (Макензи) и Аби (Кристен), които се прибират за празниците при семейството на Харпър. Във филма участват и Мери Холанд, Дан Леви, Виктор Гарбър, Алисън Бри и др. Зад саундтрака също стоят предимно ЛГБТ+ музиканти и артисти.

The Christmas Setup:

Бен Луис и съпруга му Блейк Лий си партнират с Елън Уонг от „GLOW“ и телевизионната икона Фран Дрешър в „The Christmas Setup“ – новата продукция на Lifetime, която компенсира за липсата на ЛГБТ+ репрезентация в коледните си филми през годините.

Dashing in December:

Продукцията на MTV Studios разказва романтичната история на успял американски финансист, който се връща в родния си град за празниците и се влюбва в красивия помощник в ранчото на майка си. Режисьорът Джейк Хелгрен обещава филм, който ще се хареса на феновете на “Планината Броукбек” и “God’s Own Country”, но ще предложи и щастливия финал, който гей зрителите заслужават.