5 ГЕЙ СКИ СЕДМИЦИ, КОИТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕТЕ!

Списък на петте гей ски седмици, които всяко снежно зайче трябва да преживее.

Когато времето навън е ужасно, прегърни студа, сложи костюма и бегом към пистата. От мекия сняг на Парк Сити до скалите на Аспен, събрахме за вас шестте най-страхотни ски седмици в света. Пригответе се за остри завои и мъгла от шампанско с вашите гей приятели ски любители.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Европейска гей ски седмица, 21 – 28 март 2015 г.

Въпреки, че може да се наложи да се разходите около езерото, за да стигнете до тези склонове, Европейската гей ски седмица е грандиозна. Тази година, домакин на събитието е курортът Авориаз във Френските Алпи, разположен на каменист полуостров с изглед към впечатляваща скала. Независимо дали сте запален по сноуборда или по ските, или просто търсите малко забавление, Европа предлага много занимания за всеки тип хора. От разходки с хеликоптер и возене на теглена от кучета шейна, до партита с коктейли и разходки с файтон, по време на Европейската гей седмица няма да скучаете.

Любопитно: Колите не са разрешени в Авориаз. Вместо това, теглени от коне каляски служат за таксита. Романтично, а? 

Arosa-Gay-Ski-Week-2013

 Гей ски седмица Aspen, 11-18 януари 2015 г.

Гей ски седмицата в Аспен е просто седем зимни дни в забавление и приповдигнато настроение. Разположен в сърцето на Скалистите планини, САЩ, Аспен е дом на някои от най-добрите ски курорти в Колорадо и в света. Но, ако не си падате по студа, не се притеснявайте! Ще имате достатъчно занимания. Независимо дали предпочитате да прекарате деня в пазаруване или отмора в спа центъра, Аспен гей ски седмицата предлага за всекиго по нещо.

Уислър Прайд и ски фестивал, 24-31 януари 2015 г.

Фестивалът Уислър Прайд и ски е всепризнато ЛГБТ събитие, което се провежда в Уислър Блекомб, САЩ, северно от Ванкувър (домакин на зимните олимпийските игри през 2010 г.). Покрай невероятния сняг, горещи партита край басейна и забавни прайд празненства, ще си изкарате невероятно. И ако не сте по ските или сноуборда, можете да изследвате Уислър чрез зиплайн, моторни шейни или бобслей.

Любопитно: Всяка година Фестивалът Уислър Прайд и Ски бива посещаван от повече от 3000 човека от 26 страни.

Stevie

Elevation гей ски седмица, 19-22 февруари 2014 г.

Освен, че е дом на филмовия фестивал Sundance, Парк Сити е ски рай и перфектното място за гей ски седмицата в Юта. Комбинацията от грандиозни партита и някои от най-добрите ски и бординг условия в САЩ прави ски седмицата в Парк Сити ски задължително място, както за начинаещи, така и за напреднали скиори. Независимо дали предпочитате момчета или момичета, през едно от най-гей събития в Юта през годината ще бъдете обградени с доста бъдещи приятели.

Любопитно: Парк Сити гей ски седмицата е третата по големина гей ски седмица в Северна Америка, посещавана от повече от 2500 души.

Телурид гей ски седмица, 22 февруари – 1 март 2015 г.

От апре-ски партитата до годишното Бяло парти, Телурид гей Ски седмицата бързо се превръща в едно от най-популярните гей събития в света. Сгушени в котловина, граничеща с царствените върхове на планините Сан Хуан в Колорадо, гей ски седмицата в Телурид обединява магията на Телурид с европейския по стил град Маунтин Вилидж.

Любопитно: Телурид и Маунтин Вилидж са свързани чрез безплатна и много романтична гондола.