12 ПИКАНТНИ ГЕЙ ФАКТА ОТ ИСТОРИЯТА

 1. В най-старото порно, което е поне на 3,000 години, са включени и гей двойки.
 2. През така наречените тъмни векове църквата одобрила брачния съюз между двама мъже – единият бил византийския император Васил I-ви, а другият – неговият партньор Джон.
 3. Най-старата позната флиртаджийска реплика е била между мъже. Митичната история от 20-тата династия на Древен Египет е между Хорус и Сет, които 80 години били в спор кой трябва да владее. Сет се опитал да убеди Хорус да спи с него и му казал: „Колко прекрасни са твоите задни части! И колко мускулести бедра!“ – след това правили секс.
 4. През 17-ти век в Лондон имало гей бордей на мястото, където сега се намира Бъкингамският дворец.
 5. Древните гърци не вярвали в хомосексуалност и хетеросексуалност, но пък вярвали в активен и пасивен. Най-често гей връзките били между по-възрастен мъж (ерастес) и младо момче (ероменос). Възрастният мъж бил ментор и любовник на младото момче, а спермата се считала за източник на знание, което може да бъде „предадено“.50greek_group
 6. В Уганда е бил на власт гей крал – Муанга II, който държал титлата си от 1884 до 1888 и имало множество слухове и свидетелства, че е имал сексуални връзки с мъжете слуги.
 7. 25 години преди да се напише историята за вампира Дракула, била написана история за жената вампир Кармила, която се хранела с млади момичета.
 8. Списанието Плейбой, което е обичано от хиляди хетеросексуални мъже, е изградило хитовия си статус отчасти благодарение на гей история, която е публикувана в списанието през 1955г. По това време Хю Хефнър бил първият, който допуснал за възможно хомосексуалните да са повече на брой от хетеросексуалните и публикувал теорията в едно от изданията на мъжката библия, което му навлякло стотици оплаквания. Тогава той казал: „Ако е грешно да убеждаваме хетеросексуалните да свикнат с хомосексуалните, тогава и обратното би трябвало да е грешно.“
 9. През 50-те и 60-те години в САЩ било популярно гей жените да носят сини звезди на китките си, за да50gaybob се познават една друга.
 10. Първата официално гей кукла се казва Гей Боб и е създадена през 1977г. Боб има пиерсинг на ухото и кутията му е окрасена като гардероб.
 11. Американското правителство обмисляло да създаде „гей бомба“. Теорията им била, че ако изпуснат женски феромони върху вражеската армия, ще накарат войниците да бъдат сексуално привлечени един към друг. Планът не се реализирал.
 12. Билионер от Хонг Конг предлагал 65 милиона долара на мъжа, който успее да прелъсти и да сключи брак с дъщеря му, която била лесбийка. Никой не успял.

 

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90