12-ГОДИШНО МОМЧЕ СЕ ИЗПРАВИ САМО СРЕЩУ 11 000 ХОМОФОБИ

Десетки хиляди взеха участие в улични протести срещу предложението на мексиканския президент Енрике Пена Нието за национално брачно равенство. Въпреки, че брачното равенство все още не е факт в Мексико, седем щата и столицата вече позволяват на еднополовите двойки да сключват брак.

Протестите бяха организирани от Националния фронт за семейството – асоциация на организации и религиозни групи, обединени от борбата си срещу брачното равенство.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Властите оцениха множеството в град Селая на около 11 000 души. Нещо, което шестващите в града не очакваха обаче, бе едно храбро младо момче да застане на пътя им. Докато протестиращите преминаваха през центъра, 12-годишно момче излезе на улицата в опит да ги спре.

mexico-boy-protest-marriage

„Първоначално си помислих, че детето просто си играе,“ каза фотографът и журналист Мануел Родригез пред Regeneración. Но когато Родригез най-накрая успял да говори с детето – което пожелало да остане анонимно – той открил истинската причина за действията му. „Имам чичо, който е гей,“ споделило детето. „И мразя това, че хората мразят.“

Мексиканските медии сравниха момчето с Незнайния воин – мъжа, който през 1989 застана на пътя на няколко танка в деня след кървавото потушаване на протеста на площад Тиананмен в Пекин.