12 ГЕЙ ДУХОВНИЦИ ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ЦЪРКВАТА НА АНГЛИЯ

Дванадесет служители на Църквата на Англий скоро ще разкрият, че тайно са сключили бракове със своите еднополови партньори, въпреки опозицията на Архиепископа на Кентърбъри. Бунтарите ще разкрият самоличностите си в отворено писмо, в което призовават църквата да преосмисли позицията си.

Times съобщава, че половината от подписалите писмото вече са открити относно своите бракове, но останалите шестима ще увеличат натиска върху консервативната институция.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Един от гей духовниците, Андрю Форешу-Кейн, който се омъжил за съпруга си през 2014, предупреди, че той и колегите му няма да се откажат от борбата си. „Няма да спрем да работим за следващата и следващата и следващата [стъпка], докато не получим пълно равенство в църквата.“

Решение на архиепископите на Кентърбъри и Йорк отпреди две години забрани на духовниците да сключват еднополови бракове. Онези, които се противопоставят на забраната, биват наказвани.

Форешу-Кейн се надява въпросът да бъде обсъден на следващия Генерален синод през февруари.

Очаква се броят на подписалите писмото да се увеличи. Организаторите планират да попитат 70 открито гей духовници дали са сключили брак.