7 български мъже позират за еротичен черно-бял календар

Всяка година ви разказваме за поне няколко календара с красиви мъже, които си струва да закачите на стената си. Дойде ред и на един български такъв.

Идеята е вдъхновена от коментар на клиентка, който Георги Петков дочува в своя салон преди няколко години. Жената разглеждала френски календар с еротични фотографии на спортисти, заснети от Тони Дюран, и изразила съжаление, че никой не е направил подобен календар с български мъже.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Петков се замислил по въпроса и решил, че в идеята има хляб. Така се ражда идеята за черно-бял календар, който да изложи на показ сексапила и красотата на българския мъж.

„Предложих на фотографа Георги Андинов и той прие,“ разказва Петков пред lifestyle.bg. „Наприхме селекция на кадри за референции, подбрахме модели и ето, 2013 г. беше готов. Така правехме всяка година – сменяхме темата, но запазвахме стила.“

Изданието за 2018 е шестото по ред, като всяка година интересът се засилва. Кадрите са на Диляна Флорентин. „Реших да разнообразя гледната точка и да видя как една дама вижда мъжете през своя обектив,“ споделя Петков. Екипът е допълнен от гримьора Слав и графичния дизайнер Хубен Хубенов.

Моделите в новото издание са подбрани според физиката им. Сред тяха са Добри Добрев, Епифан Пефев, Алекс Иванов, Йордан Йорданов, Виктор Стоянов, Стефан Енчев и Георги Николов.

Няколко от черно-белите страници на новия календар можете да видите по-долу: