10 СЪВЕТА КАК ДА ПОДГОТВИМ ТЯЛОТО СИ ЗА ПЛАЖА

Лятото е няколко месеца напред, но ако искаме да се чувстваме комфортно в тялото си и смело да го показваме на плажа, сега е времето да започнем с подготовката. Ето 10 съвета, които да ни накарат да сваляме тениската си по-често през горещите месеци.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

1. Пийте вода. Колкото и хиляди пъти да сте чували този най-прост сред съветите, пак е нужно да акцентираме върху него, защото пиенето на вода не само ни хидратира и кара да изглеждаме свежи, но държи в порядък цялата ни нервна система, действа като диуретик и помага в свалянето на излишните килограми.

2. Избягвайте алкохола. Сигурно този съвет не е сред любимите ви, но консумирането на твърд алкохол или на сладките коктейли като пълното със захар мохито добавя само калории и никаква хранителна стойност в организма ви. Пиенето на алкохол не само ви дехидратира, но и забавя способността на тялото да усвоява ценни вещества.

3. Без въглехидрати след 16 часа. Избягването на хляб, паста, картофи, ориз и други подобни въглехидратни храни след 16 часа ще ви помогне да се отървете от ненужните мазнини. С настъпването на вечерта нашия организъм се „забавя“ и не е нужно да консумираме въглехидрати, които лесно могат да преминат в мазнини по тялото.

a_4x-horizontal

4. Тренирайте. Комбинирането на упражнения с тежести с кардио ще ви гарантира оптимални резултати. Ако искате желаното плажно тяло то посветете 4 до 5 дни в седмицата за едночасови тренировки с тежести и 30 минути кардио всеки път.

5. Спете. Повечето от нас не дават на тялото си нужното количество сън. Между 7 и 8 часа на денонощие ще държа метаболизма ви в отлична форма. Без достатъчно сън тялото ви се принуждава да задържа всяка калория в себе си.

6. Избягвайте наситените мазнини. Пържените храни, сладките десерти, полуготовите фабрикати трябва веднъж завинаги да отпаднат от менюто ви. Наблегнете на повече плодове, зеленчуци, ядки и риба.

173329437_1280

7. Хванете тен. Равномерният загар кара мускулите ни да изглеждат по-релефни и ясно очертани. Но вредите от слънцето за известни, така че може да заложите на авто-бронзанти, но при внимателен избор да не съдържат канцерогенни вещества.

8. Кажете „не“ на солта. Избягвайте да посолявате храната или да консумирате много солени храни, защото това води да задържане на вода в организма и кара тялото ни да изглежда подпухнало.

9. Фет бърнъри? Ако спазвате горните правила, тренирате усилено и се храните здравословно може да прибегнете до помощта на подобни продукти, които без съмнение ще ви помогнат в изчистване на последните излишни мазнини. Внимавайте с чувствителността си към кофеин, тъй като много от тях го съдържат.

toby-barnett-aussiebum-underwear-02

10. Азотен оксид. Азотният оксид осигурява допълнителна сила при физическо натоварване, придава плътност и обем на мускулатурата, помага на тялото да се възстанови. Азотният оксид се предлага под форма на медикаменти, а за най-добри резултати трябва да се приема 30-45 минути на празен стомах преди тренировка.