Японската национална телевизия е поръчала сериал за омъжена гей двойка

NHK – японската национална телевизия – е поръчала игрална адаптация в три епизода на манга поредицата „Съпругът на моя брат“. Създадени от гей писателя Gengoroh Tagame, рисуваните книги разказват историята на Yaichi – самотен баща, който се опитва да се справи със смъртта на своя гей близнак Ryoji. Когато Yaichi се запознава с канадския партньор на брат си, срещата преобръща живота му и подлага предразсъдъците му на изпитание.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Сериалът ще бъде излъчен през март 2018. В ролята на Yaichi ще се превъплати бившият борец по сумо Ryuta Sato, а канадеца ще бъде изигран от Baruto Kaito.

Gengoru Tagame споделя, че когато рисувал „Съпругън на моя брат“, мечтата му била историята да бъде преживяна от възможно повече хора. „През последните някобко години еднополовите бракове биват узаконямави в толкова много държави по света. Един ден въпросът може би ще бъде обсъден и в Япония. Но преди да дойде този момент, хората трябва да бъдат образовани относно гей връзките.“

„Затова тази адаптация е добре дошла. Надявам се, че чрез телевизията историята ще достигне до много повече хора. Това е първата ми манга, която бива адаптирана в игрален сериал. Нямам търпение да изживея историята като фен, вместо като създател.“

Сериалът ще се опита да пробие стигмата в Япония, където да си гей или да си в междурасова връзка са все още културно табу.