ЮБИЛЕЙНИЯТ СОФИЯ ПРАЙД НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ

Десетото, юбилейно издание на София Прайд търси доброволци, които да помогнат за организацията на шествието, както и на арт-седмицата и филмовия фестивал, съпътстващи събитието.

Прайдът ще се проведе на 10 юни в столицата, а темата тази година е „Да прогоним предразсъдъците“. Събирането за шествието ще започне в 18:00 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Организационният комитет има нужда от хора, които да дарят своето време и умения в три области – координация и логистика по време на шествието, организиране на пропускателния режим преди и по време на София Прайд и заснемане на фото и видео материали.

wearetolerant.com

Търсят се още и доброволци, които да помагат в набирането на средства и реклама, както и организация и координация за шествието и съпътстващите го арт седмица и филмов фестивал.

Желаещите да се включат доброволно в организацията на София Прайд 2017 могат да намерят повече информация на платформата на TimeHeroes.

Доброволците са от ключово значение за провеждането на прайда, който всяка година е посветен на правата на хората с различна сексуалност, както и на борбата срещу дискриминацията им. Според организаторите единственото, което е необходимо за извършване на доброволческата дейност, е добро желание и ентусиазъм, като не се изискват специални умения, опит или професионална подготовка.

В помощ на организацията на София Прайд 2017 е организирана и DMS кампания, чрез която се набират средства за организацията и за съпътстващите събитието арт-седмица и филмов фестивал. Желаещите да се включат в инициативата могат да изпратят SMS със съдържание DMS SOFIAPRIDE (текст на латиница с главни букви).

Дарения могат да се правят и на Facebook страницата на организаторите на София Прайд, където има специален бутон точно под корицата на профила.