ШВЕЙЦАРИЯ ГЛАСУВА ПРОТИВ КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА НА БРАЧНОТО РАВЕНСТВО

 
EXE Banner
 

Швейцарските гласоподаватели гласуваха против инициатива, която щеше да попречи на еднополовите двойки да получат правото на брак в бъдеще. Предложението, подкрепено от Христяндемократическата народна партия (PDC), беше отхвърлено в неделя с 50.8% процента от гласовете.

Инициативата с название „За двойката и семейството – Не на наказанието на брака“ беше формулирана като начин да бъде прекратено финансовото неравенство, на което законодателството подлага брачните двойки.

Пълният текст обаче, съдържа клауза, която щеше да подмени настоящото неутрално определение на брака в Член 14 от Швейцарската конституция с дискриминативна дефиниция, изрично запазваща тази привилегия за разнополовите двойки.

„Тази инициатива беше анти-ЛГБТИ атака, маскирана като данъчна реформа. Швейцарското общество видя истинския й замисъл и отказа да участва,“ каза Джойс Хамилтън, съпредседател на изпълнителния борд на ИЛГА-Европа. „Кампанията беше тревожно време за организациите-членки на ИЛГА-Европа и ЛГБТИ активистите в Швейцария – прекрасно е да видим, че усилията им са имали ефект. Тяхната работа помогна на гласоподавателите да разберат какъв е залога, показа им, че не всичко се отнася за данъци и ги предупреди за неравенството, за което ще гласуват без да искат.“

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина