Шведските военни сили: ‘Стоим зад ценностите, които сме призвани да защитаваме’

Швеция е сред лидерите в света по отношение на защитата на правата на ЛГБТ+ хората и нова кампания на Försvarsmakten (Шведски военни сили) затвърждава тази и позиция.

По повод провеждащия се в страната EuroPride военните представиха цяла програма, с която ще се включат в празненствата. Важна част от нея са онлайн материали, целящи да допринесат към имиджа на приемане на ЛГБТ+ хората не само извън, но и в редиците на военните сили.

 
L’N’Q: House & Disco
 
Високопоставени военни ръководители по време на шведски прайд през 2016.

Рекламна визия с войници с лица, боядисани в цветовете на дъгата, гласи: „We don’t always march straight“ (думата „straight“ на английски означава както „в права посока“, така и „хетеро“). В Twitter посланието бе съпроводено със следния коментар: „Независимо кога и къде шестваме, винаги защитаваме вашето право да живеете както пожелаете и с когото пожелаете.“

В сайта на институцията са описани всички събития, в които тя ще участва по време на празненствата около EuroPride. Сред тях са изпълнение на шведския военен оркестър и шоу с военни парашутисти, носещи знамена на дъгата.

Рекламна визия на Шведските военни сили.

„Шведските военни сили са приемащо работно място, където гледаме на многообразието на нашите служители като на наша сила. Ние сме горди участници в Прайд още от началото на века, защото за нас е важно да заемем позиция и да покажем, че стоим зад равното достойнство на всички хора – независимо от сексуалната им ориентация, половата им идентичност и половото им изразяване.“