Член на LCD Soundsystem се разкри като транс жена

 
Sofia Pride 2023
 

Един от членовете на бандата LCD Soundsystem, Gavin Russom, се разкри като трансполова жена. Тя разказа за прехода си в две интервюта за Grindr и Pitchfork, в които казва, че цял живот се е идентифицирала „в женствения спектър“.

„Това е петото ми деситилетие на този свят. И през всяко от тези десетилетия е имало момент, в който съм опитвала да кажа ‘Хей, мисля, че съм трансполова!’ Преди дори тази дума въобще да съществуваше,“ сподели тя пред Grindr. „Онова, което е различно сега, е, че се намирам в стабилен момент от живота си. Да прекарам цяла година с LCD Soundsystem и след това да отделя солиден период от време, в който да се съсредоточа върху грижи за себе си, беше наистина важно за мен. Това е резултатът. Не харесвам особено термина разкриване, но понякога това е единствения начин да го кажеш.“

Gavin Russom преди прехода й.

Освен дългата й история с LCD Soundsystem като майстор на електронната музика, Russom се изявява и като диджей и автор на собствени парчета, като Black Meteoric Star. На предстоящите си групови и солови участия тя ще се представя с женската си идентичност.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина