Член на LCD Soundsystem се разкри като транс жена

Един от членовете на бандата LCD Soundsystem, Gavin Russom, се разкри като трансполова жена. Тя разказа за прехода си в две интервюта за Grindr и Pitchfork, в които казва, че цял живот се е идентифицирала „в женствения спектър“.

„Това е петото ми деситилетие на този свят. И през всяко от тези десетилетия е имало момент, в който съм опитвала да кажа ‘Хей, мисля, че съм трансполова!’ Преди дори тази дума въобще да съществуваше,“ сподели тя пред Grindr. „Онова, което е различно сега, е, че се намирам в стабилен момент от живота си. Да прекарам цяла година с LCD Soundsystem и след това да отделя солиден период от време, в който да се съсредоточа върху грижи за себе си, беше наистина важно за мен. Това е резултатът. Не харесвам особено термина разкриване, но понякога това е единствения начин да го кажеш.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
Gavin Russom преди прехода й.

Освен дългата й история с LCD Soundsystem като майстор на електронната музика, Russom се изявява и като диджей и автор на собствени парчета, като Black Meteoric Star. На предстоящите си групови и солови участия тя ще се представя с женската си идентичност.