Хомофобна монахиня, съдена от Кейти Пери, умря в съда

89-годишна католическа монахиня, участваща в правна битка с поп-звездата Кейти Пери, се строполи и умря по време на съдебно заседание в Лос Анджелис миналата седмица.

Сестра Катрин Роуз Холзман и колежката й Рита Каланан се съдят с Пери и Лосанджелийската епархия, заради бивш манастир в града. През 2015 певицата се съгласила да купи имота за 14.5 милиона евро, но сделката се провалила, след като двете монахини възразили.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Католическите служителки отказали да предадат манастира и осемте акра принадлежаща земя на звездата, защото били възмутени от провокативните й песни. Особено неприемливи за тях били текстовете на песните „I Kissed A Girl“ и „Ur So Gay“. „Открих видеоклиповете й,“ добави сестра Каланан пред Los Angeles Times. „Въобще не ми допаднаха“.

Пери посетила монахините, за да ги спечели на своя страна, като дори им показала татуировката си на Христос и им изпяла религиозна песен. Номерът не сработил. Двете жени продали имота на местна ресторантьорка без одобрението на епархията.

Пери и Католическата църква успешно пребориха незаконната продажба в съда и получиха обезщетение в размер от 10 милиона долара. Съдът постанови, че монахините не са поискали съгласието на местния архиепископ и Ватикана, както се изисква при продажба на църковна собственост на стойност над 7.5 милиона долара. Журито реши, че ресторантьорката умишлено се е намесила в планираната сделка с Пери.

Следсъдебната процедура е временно спряна, заради внезапната смърт на монахинята.