ХОЛИВУД НЕ ПРЕДСТАВЯ ДОБРЕ ЛГБТ ОБЩНОСТТА

 
Sofia Pride 2023
 

От ново изследване на организацията GLAAD, фокусиращо се върху представянето на ЛГБТ общността във филмите на големия екран става ясно, че седемте най-големи филмови студиа в САЩ са се провалили във включването на ЛГБТ персонажи в продукциите си. От 102-та филма, излезли на екран през 2013 г. в Америка, само 17 включват герои, които се определят като гей, лесбийки, бисексуални и транссексуални. Повечето от тези герои са участвали във филмите за минимално кратко време и често са били обект на шега.

„Липсата на важни ЛГБТ персонажи в мейнстрийм филмите, в допълнение на остарелия хумор и стереотипи, предполагат, че големите холивудски студиа причиняват повече вреда, отколкото добро, когато става въпрос за световно разбиране на ЛГБТ общността,” казва президентът на GLAAD Сара Кейт Елис. „Тези студиа имат очите и ушите на милиони публика и трябва отразяват истинската структура на нашето общество, а не да насаждат омраза и предразсъдъци срещу ЛГБТ хората.”

Докато филмовата индустрия изостава по тази скала, телевизията продължава да отбелязва малък, но все пак последователен наредък. От GLAAD посочват още, че в Холивуд все още студиата и сценаристите се обвиняват взаимно – едните, че не получават сценарий с ЛГБТ герои, а другите, че студиата не искат сценарий с ЛГБТ персонажи в тях.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина