ХОЛАНДСКИТЕ ПОЛИЦАИ, КОИТО ПАЗЯТ ЛГБТ ОБЩНОСТТА

В Амстердам съществува специална полицейска група, чиято цел е да пази сигурността на ЛГБТ обществото. Организацията се казва „Розово в синьо“ (Pink In Blue) и е създадена неофициално през 1998г. по време на Амстердамските Гей Игри (спортно събитие). Тогава атлети от цял свят се събират в Амстердам, но повечето използват фалшиви имена, прикривайки, че са гей, от страх за живота им. Така се родила идеята да се създаде полицейска организация от ЛГБТ членове.

Двама от най-представителните участници в групата днес са едноячните близнаци Ели и Маря, които също така са лесбийки.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Attention

Ели е говорител на амстердамската полиция, а Маря е изследовател. Двете жени са членове на организацията, защото искат да помогнат за закрилата на равенството между хората в обществото. И двете са в добра физическа форма и със строго излъчване, но най-голямото предимство, което двете имат, е че отлично разбират жертвите, на които трябва да помогнат, защото и самите те са част от ЛГБТ общността.

mashable003

Ели и Маря дори споделят, че много от хората, които идват при тях за помощ, надали биха се обърнали към друг пазител на реда: „ЛГБТ жертвите много по-лесно разговарят с някой като тях. Просто така има много по-малко за обясняване. Повечето дори не биха се оплакали на обикновен полицай.“