ХИЛЯДИ ИЗЛЯЗОХА НА ПАРАД С ЖЕЛАНИЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ В ТАЙВАН

Десетки хиляди демонстранти изпълниха центъра на Тайпей, столицата на Тайван, миналата събота в искане за легализиране на еднополовите бракове сред все по-толерантната островна нация. Законодателните власти на Тайван започнаха разискване на темата за гей браковете, които се одобряват от 53% от обществото, според скорошно проучване на общественото мнение.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Независимо от това приемането на гей членове на семейството все още остава ниско. „Китайските семейства са все още много традиционни,“ казва Дженифър Лу от консултантската фирма Taiwan Tongzhi Hotline Association, цитира Reuters.

11-тият парад в страната премина под знака на хиляди дъги, блясък, ярки костюми и десетки музикални шоута. Тайван е наистина сериозно напред в сравнение със съседните й страни по отношение на толерантността към ЛГБТ хората, но все още има много какво да направи.

taiwan-pride

Едно такова усилие е образованието по сексуална ориентация, част от учебната програма на началните училища.

Според Нийл Пенг, съ-автор на филма за живота на гей двойки – „Сватбеният банкет“, гей общността в Тайван е сериозно подпомогната от нецензурираната дискусия по темата в изкуството. Той посочва и огромния ефект на бест-селъра „Кристалните момчета“ в китайско-говорещият свят. „Този тип творчество кара хората да приемат фактите.“