ФУТБОЛЕН КЛУБ ОТГОВОРИ НА ХОМОФОБЕН КОМЕНТАР ПО БРИЛЯНТЕН НАЧИН

Хомофобен фен реагира остро на плановете на своя любим отбор да развеят знамето на дъгата над стадиона си.

Norwich City FC наскоро обявиха, че ще покажат подкрепата си за ЛГБТИ общността по време на приятелски мач, съвпадащ с местния прайд парад.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Но не всички сe радват на новината. Един фен написа коментар под публикация на британския клуб във Facebook: „Какво по дяволите има общо това с футбола?“. Отговорът не закъсня и се състои от една единствена дума: „Всичко.“

И въпреки, че отборът вероятно е загубил симпатиите на този конкретен хомофоб, решението му бе подкрепено на много други фенове.

„Като хетеро мъж аз НЕ МОГА да видя никакъв проблем с това,“ написа един фен. „Мисля, че е невероятно, че клубът ни има куража да защитава човешките права на другите.“

Друг фен определи „глупавите коментари на невежите тъпанари“ като „срамни“ и напомни за един от гей „героите“ на клуба. „Трявба да помниш, че един от великите герои на клуба е Джъстин Фашану, който сложи край на живота си, заради хомофобията, демонстрирана в някои коментари,“ каза той пред Independent.

Джъстин Фашану се разкри като гей в интервю през 1990. Той се самоуби осем години по-късно, след като бе обвинен, че е насилил тийнейджър в САЩ. В своето предсмъртно писмо той категорично отрича, че сексът не е бил по взаимно съгласие, и споделя страха си, че хомофобното обществено мнение вече го е обявило за виновен.