ФРЕНСКИ ПОЛИЦАИ ИЗНАСИЛИХА ЧЕРНОКОЖ МЛАДЕЖ С ПАЛКА

Бурни протести избухнаха в малкото парижко предградие Aulnay-sous-Bois снощи и продължиха до ранните часове на деня днес, след като стана известно, че полицаи са изнасилили и малтретирали млад чернокож мъж.

Миналия четвъртък, по време на полицейска проверка в жилищен район с около 3000 жители, полицаи задържали 22-годишен чернокож мъж без криминално минало, идентифициран като Тео. По време на ареста полицаите повалили момчето на земята, пребили го, а един от тях го изнасилил с палка. В резултат той получил сериозни наранявания, бил приет по спешност в болница и опериран.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Единият от участвалите полицаи е обвинен в изнасилване, а други трима са задържани за съучастие. Те отричат обвиненията.

Скоро след оповестяването на информацията във френските медии, разгневени парижани излязоха на протест. Витрините на заведения и магазини бяха изпотрошени, има и запален автомобил.

Крайнодесният кмет на града, Бруно Бешиза (Bruno Beschizza), който самият е бивш полицай, каза, че е необходимо изясняване на всички обстоятелства около този „непоносим и неприемлив“ случай. „Полицията е тук, за да защитава, а не да унижава съгражданите ни.“ Бешиза определи Тео като „уважаван“ млад мъж от уважавано семейство, което е „психологически унищожено“ от случилото се.