Фотопроект празнува еднополовата любов в държавите, преследващи гей хората (галерия)

На 27 юли се навършиха 50 години от частичната декриминализация на хомосексуалността в Англий и Уейлс. Но днес гей отношенията продължават да бъдат престъпление в 72 държави.

Именно този контраст стои в основата на арт проекта Kiss With Pride, куриран от Absolut в подкрепа на британската правозащитна организация Stonewall. Проектът празнува гей, би и транс хората в страните, където нещо толкова красиво като една целувка може да те прати в затвора или дори да коства живота ти. От Absolut поканили ЛГБТИ хора от 72-те държави, повечето от които в Африка и Близкия изток, да покажат човешката обич с най-естествения й израз, целувката.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Видеоклипът по-долу е вдъхновен от фотосерията, но има строго рекламна цел.

От алкохолната марка твърдят, че подкрепят равните права на гей хората още от 1879 и тази инициатива е логично проявление на корпоративните ценности на компанията. По-рано това лято, по повод десетото издание на София Прайд, Absolute представи в България специална лимитирана бутилка, вдъхновената от ЛГБТ знамето и свободата да отстояваш собствената си индивидуалност.