ФОТОГРАФЪТ, КОЙТО ОБИКАЛЯ СВЕТА, ЗА ДА СНИМА ЛЮБОВТА

Брейдън Съмърс е артист и фотограф, чиято работа обръща погледа на зрителя към красотата в хората и заобикалящата ги среда. Неговият проект “All Love Is Equal” предизвика истинска медийна сензация при появата си, обикаляйки световните медии и ще бъде представен за първи път у нас на 24 юни, вторник, в Червената къща – „Андрей Николов”, Център за култура и дебат.

В ексклузивно интервю за 429 Magazine, Съмърс казва, че проектът All Love Is Equal „се разпростира навсякъде като огън, а отзвукът е изключително позитивен… получил е подкрепа от много, ама много страни по света.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Съмърс и продуцентът му Грег Ярожевски обикалят по света в търсене на истински гей двойки, които биха се съгласили да бъдат фотографирани. Те правят всичко възможно да открият такива двойки на всяко място, включително свързвайки се с гей организации, но често не успяват.

ParisLesbians-3954_M

На част от местата, като Ливан и Индия, се наложило Съмърс да използва модели, заради потенциалната опасност, която може да сполети впоследствие реалните ЛГБТ двойки. Бейрут също бил предизвикателство – те посещавали гей клубове там всяка вечер в търсене на участници. Съмърс казва, че много от тях отговорили „не“ заради опасността да бъдат разпознати като гейове.

Фотографът споделя, че е доволен от резултата на проекта и възможностите, които той му е отворил. Една от тях е била кампанията #LoveTravels, която Marriott стартират през юни 2014, за която хотелската верига е спонсорирала Съмърс , за да заснеме снимките си.

shot006_marriott_lgbt_0748_mv2_lowres