ФОРУМ „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАВНИ ПРАВА НА ЛГБТИ ОБЩНОСТТА“ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТАЗИ НЕДЕЛЯ В СОФИЯ

„Младежка ЛГБТ организация Действие“ организира тази неделя, 15 ноември, форум „Движение за равни права на ЛГБТИ общността“. Форумът, който ще започне в 11 часа, ще бъде разделен на 4 тематични панела, които ще включват теми като исторически преглед на движението за равни права в световен и национален мащаб, който ще бъде направен от Моника Писанкънева от организация „Билитис“. За престъпленията от омраза ще говори повече Радослав Стоянов от Български Хелзинкски Комитет, а Златина Дукова, член на Комисията за защита от дискриминация ще сподели за практиката на комисията по дела за дискриминация на основа сексуална ориентация. Преди края на събитието ще бъдат представени някои от действащите в момента ЛГБТ организации в България.

Форумът е с вход свободен и ще се състои в Бетахаус София, в кв. Лозенец, на ул. Крум Попов 56-58.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Младежка ЛГБТ организация „Действие“ е правозащитна неправителствена организация, сформирана в началото на 2010 г. Нейните основни цели са предоставяне на помощ и подкрепа за млади хомосексуални, бисексуални и трансполови хора, развитие на самоуверена ЛГБТ общност и борба срещу хомофобията и необразоваността в обществото.

Събитието се осъществява по проект „Повишаване информираността за моите човешки права – гаранция за развитието на ЛГБТ политики в България”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. с Договор на проекта № 123/ 27.10.2014 г.