ФИТНЕС СЪВЕТИ, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА ВИ

Не бъдете просто читател, а се замислете върху тези съвети и ги превърнете в навици, които да променят тренировъчния ви режим и живота ви.

– Не пийте калории. Повечето напитки са калорични бомби без хранителна стойност. Спестете си тези калории за истинска, качествена храна, която ви дава енергия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

– Вместо дълги тренировки – качествени тренировки. Освен ако не тренирате за Олимпийските игри, няма нужда да прекарвате два или три часа във фитнеса всеки ден. Използвайте различни стратегии като тренировка с високо натоварване и малки интервали или суперсерии. Бъдете ефективни във фитнеса, става въпрос за качество, не количество.

– Яжте въглехидрати. Въглехидратите са с лоша слава, но истината е, че тялото ни се нуждае от тях. Вместо да ги изключвате изцяло от менюто си, насочете се към ядене на комплексни въглехидрати като тези в кафевия ориз и пълнозърнестото брашно.

– Бъдете последователни. Тайната на успешната трансформация е да комбинирате постоянно упражнения с хранене. Това са малки стъпки, ден след ден, които носят голяма промяна.

– Направете упражненията забавни. Мислете извън залата за кардио и тежестите. Включете се в някое друго спортно занимание като катерене например. Здравословният начин на живот е свързан с това да правиш неща, които ти носят удоволствие.

– Обърнете внимание на съставките, не на опаковката. Опаковките на продукти са само с цел продажба, и често думи като „с малко калории“, „свободни от мазнини“, са подвеждащи. Обърнете внимание на съставките, четете етикетите и избягвайте храни с добавена захар или царевичен сироп.