ФИТНЕС СПЕЦ ОПИСВА 15 ПОЛЕЗНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ У ДОМА

Когато си помислим за коремната мускулатура, първото нещо за което почти винаги се сещаме са упражнения за корем, включващи безкраен брой коремни преси или повдигания на краката.

Според фитнес спеца Станимир Михов обаче, тайната за постигането на мечтаната коремна преса се крие в съвсем друга насока.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В своя сайт Михов пише, че освен, че коремните мускули са най-желаната мускулна група сред начинаещи и напреднали, те имат и изключително важна роля в почти всяко упражнение или движение. Поради тази причина, когато се мисли за коремната мускулатура, е важно да се гледа на нея като едно цяло ядро, което работи заедно – коремните мускули са много повече от six pac“ или 6 плочки.

Всъщност тези мускули включват всичко от горната част на раменете до долната част на корема (lower abs). Също така включват и странични коремни мускули, известни като obliques (долната част на страничните коремни мускули) и serratus (горната част на страничните коремни мускули), както и долната част на кръста, която стабилизира гръбнака. Изброените мускули имат връзка с абсолютно всяко движение, както от ежедневието, така и от тренировките.

Инструкторът публикува подробно и много полезно ръководство, включващо 15 ефективни упражнения за корем в домашни условия. Можете да ги прочетете тук и да добавите онези, които ви допадат, към своята редовна тренировка.