ВИДЕО: ФИНАЛИСТ В AMERICAN IDOL СЕ РАЗКРИ С МУЗИКАЛЕН КЛИП

Целувайки мъж, финалистът в American Idol Рейвън Оуен се разкри като гей пред целия свят.

В края на музикалния видеоклип към сингъла „Can’t Fight It“ изпълнителят най-накрая се среща с мистериозния мъж в другия край на стаята. Въпросният мъж не е случаен. Това е Шейн Битни Кроун, който е добре познат от документалния филм „Том и Шейн“ (Bridegroom), разказващ сърцерадирателната история на Кроун и починалия му партньор Том Брайдгрум.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Филмът, който бе показан на София Прайд Филм Фест през 2014, е вдъхновен от YoutTube видео, което Кроун публикува на първата годишнина от смъртта на Брайдгрум. С него той отдава почит към голямата си любов и се опитва да покаже на света колко е висока цената на хомофобията. До днес видеото има над 5 300 000 гледания и е вдъхновило над 40 хиляди писма и коментари в YouTube и Facebook.

В пространна публикация във Facebook Кроун написа, че е „изключително горд“ с Оуен, с когото има връзка от няколко месеца.

shane-bitney-crone-rayvon-owen

На самия Оуен му е отнело много време да приеме сексуалната си идентичност. Освен страха от последствията, които тя може да има върху кариерата му, като чернокож мъж и вярващ християнин той се страхувал, че ще бъде отритнат от общността си. Изпълнителят споделя пред Billboard, че години наред се е опитвал да промени сексуалната си ориентация чрез молитва, докато не осъзнал, че няма смисъл да се бори срещу себе си.

Това е и темата на песента му. Можете да гледате клипа по-долу.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=0r-ROsuWd8Y[/tube]