Филм на Рупърт Еверет проследява трагичните последни години от живота на Оскар Уайлд

Биографична драма за живота на Оскар Уайлд ще тръгне по кината във Великобритания в след няколко седмици. Драмата е написана и режисирана от Рупър Еверет, който е и в главната роля. Тя проследява трагичните последни години на Уайлд и престоя му в затвора. Носителят на Оскар Колин Фърт влиза в кожата на Реджи Търнър, верен приятел на писателя, а Колин Морган играе любовника му, лорд Алфред Дъглас. Към тях на екрана се присъединяват Умили Уотсън, Том Уилкинсън и други любими британски актьори.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Анотацията на лентата гласи: „Филмът започва в Париж, където Уайлд, вече в четиресетте си, разорен и болен, все още копнее по любимия си лорд Алфред Дъглас, на галено „Бози“. Току-що излязал от затвора и парий, Уайлд се люшка между скръб и решеност да изкопчи всяко удоволствие и красота, до които може да се добере в оставащото му време.“

„The Happy Prince“ бе представен на филмофия фестивал в Сънданс по-рано тази година и тръгва по британските кина на 15 юни. Трейлър на филма можете да гледате по-долу.

По повод 123-годишнината от изпращането на големия гей поет и драматург в затвора по обвинение в неблагоприличие, PinkNews публикува клип от филма „The Happy Prince“ (Щастливият принц).